Etykieta jedzenia w pracy

pic6
22 maja

Pracujemy coraz dłużej nic więc dziwnego, że w pracy jemy lunche, obiady przyniesione z domu. To dobrze, bo by być bardziej produktywnymi musimy dostarczaj organizmowi energię. Problem pojawia się gdy wysiadając z windy pozostawiamy po sobie aromat domowego bigosu….

Wonne potrawy w biurze

Według etykiety jedzenie wonnych potraw w biurze jest niedopuszczalne. A nawet więcej jedzenie w pracy wszystkiego, co może pozostawić po sobie nieprzyjemny aromat jest niezgodne z zasadami dobrego wychowania. W biurze musisz więc pożegnać się z bigosem, śledziami, potrawami z czosnkiem, cebulą, flaczkami, golonką i resztą wonnych potraw. Ich zapach nie tylko może drażnić współpracowników podczas posiłków, ale i długo po nim. Mało tego, jeśli masz spotkanie i nie praktykujesz mycia zębów w pracy możesz skutecznie zniechęcić do siebie klientów.

Strefa posiłków

Etykieta jedzenia w pracy dotyczy także miejsca. Jeśli w budynku, w którym pracujesz znajduje się stołówka, kuchnia lub pomieszczenie socjalne wyznaczone do spożywania posiłku to właśnie tam powinieneś się udać. Jedzenia przy biurku, nad klawiaturą komputera to ostateczność. Nie tylko źle wpływa na twoje otoczenie, ale i odbiera przerwie śniadaniowej cały sens.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Web Spectrum 2017