Kuchenny gadżet

pic11
26 stycznia

Jest niezbędnym narzędziem do robienia sosów, past, zup, koktajli czy innych potraw wymagających rozdrobnienia. Można go kupić w różnych wersjach – z pojemnikiem lub bez, ale w jaki sposób wybrać odpowiedni blender tak, żeby nie okazał się niepraktycznym zakupem?

Jak wybrać blender?

Wybierając blender należy zwrócić uwagę na następujące rzeczy:

  • Ostrza- mowa tutaj o materiale, z jakiego wykonane zostały ostrza. Powinny one być wykonane ze stali nierdzewnej, na pewno nie z nietrwałego plastiku.
  • Pojemność- lepiej żeby była ona większa (minimum 1 litr), bez względu na to dla jak wielu osób docelowo będą w nim przygotowywane posiłki. O ile dla jednej osoby bez problemu da się przygotować np. koktajl w dużym blenderze, o tyle dla kilku osób będzie to już niewygodne.
  • Moc- najlepiej powyżej 650W, umożliwi nam w razie potrzeby zmielenie np. orzechów.
  • Długość przewodu- nie może on być ani za długi (będziemy musieli uważać żeby się na nim nie potknąć), ani zbyt krótki.
  • Długość gwarancji.

Cena= jakość

Jeżeli chodzi o zakup blendera, nie powinniśmy dać się skusić podejrzanie niskim cenom. Coś, co jest tanie, często okazuje się być drogim. Tani sprzęt może zdecydowanie szybciej się popsuć. Lepiej zainwestować w konkretny, wytrzymały sprzęt i móc go używać np. również jako młynka do mielenia migdałów czy innych twardych produktów.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Web Spectrum 2017